Bent u ook toe aan duidelijke adviezen en praktische oplossingen bij de verduurzaming van uw huis? Dan bent u bij Elektrocor op de juiste plek. 



 

In veel woonhuizen in Nederland gaat de komende jaren veel veranderen op het gebied van energiegebruik en energieproductie. Er zijn nog best wel dingen onduidelijk, maar vast staat dat het gebruik van aardgas zal verdwijnen en dat al uw apparatuur in huis gaat draaien op elektriciteit. Elektrocor wil graag een rol spelen in dit proces door middel van advies en praktische zaken als :

Het vernieuwen/aanpassen van uw meterkast/groepenkast

Het aanleggen van een kookgroep om elektrisch te gaan koken

Het installeren van een laadpaal

Het installeren van zonnepanelen

Het optimaliseren van uw bestaande zonnestroominstallatie

Het plaatsen van een batterij voor stroomopslag

Het toevoegen van een warmwater-accu 



 

 

                               HET VERNIEUWEN/AANPASSEN VAN UW METERKAST/GROEPENKAST

Het belangrijkste apparaat in uw huis bevindt zich in de meterkast, nl. uw groepenkast. Deze voorziet op een veilige wijze al uw apparatuur in huis van stroom. Naar mate u steeds meer elektrische apparatuur in huis aanschaft, wordt de taak van uw groepenkast steeds groter.


 Vragen waar u mee te maken kan krijgen zijn :

  • Hoe moet de groepenkast aangepast worden als ik elektrisch ga koken?
  • Heb ik een grotere elektrische aansluiting van mijn woonhuis nodig als ik de komende jaren steeds meer elektrische apparatuur in huis krijg?
  • Schakel ik over van een 1-fase aansluiting naar een 3 fase-aansluiting?
  • Is het handig om zonnepanelen aan te sluiten op een verouderde groepenkast?
  • Hoeveel ruimte heb ik nodig in de groepenkast om een laadpaal voor mijn auto aan te sluiten ?
  • Gaan we een elektrische warmtepomp aanschaffen of een hybride CV-ketel?



Lijkt uw groepenkast op de foto hiernaast, dan is het het overwegen waard om deze te vernieuwen voordat u allerlei extra elektrische apparatuur laat installeren in uw huis. 

Op de foto ziet u al ontstaan wat er gebeurt als u verdergaat met de verouderde groepenkast. Er worden steeds modules "bijgeplakt" en er ontstaat een rommelig geheel. Installateurs zullen een hogere factuur sturen, omdat ze langer bezig zijn met het aansluiten.







Op de foto links ziet u de vernieuwde versie van de "oude" groepenkast op bovenstaande foto. In dezelfde ruimte is de nieuwe groepenkast voorbereid voor aansluiting op 3-fasen, zijn alle eindgroepen beveiligd met een aardlekschakelaar en zijn er ook extra eindgroepen gerealiseerd. Daarnaast is er nog veel ruimte over voor toekomstige uitbreidingen waarbij de installateur deze eenvoudig kan aansluiten.


Als u aangeeft wat uw (toekomstige) wensen zijn, samen met een duidelijke foto van de          bestaande situatie, dan kunnen wij u vrijblijvend advies geven, aangevuld met een duidelijke offerte.  









HET AANLEGGEN VAN EEN KOOKGROEP OM ELEKTRISCH TE GAAN KOKEN.

Voor veel mensen is de eerste stap in de verduurzaming (naast zonnepanelen) het stoppen met koken op gas.

 De overgang van gas naar elektrisch betekent vrijwel altijd dat er een stroomkabel aangelegd moet worden tussen de groepenkast/meterkast en uw nieuwe elektrische kookplaat. De elektricien van Elektrocor komt altijd (vrijblijvend) langs om te bepalen hoe deze stroomkabel het beste aangelegd kan worden. Vanuit deze gegevens wordt een offerte op maat gemaakt. Als u de offerte accepteert komt dezelfde elektricien weer bij u terug om de elektrische kookgroep aan te leggen.  

Bij de aankoop van de inductie-kookplaat heeft u de keuze uit 3 verschillende  elektrische vermogens die de kookplaat maximaal gebruikt. De 'traditionele' kookplaat ( 4-pits) heeft een maximaal vermogen van 7 kiloWatt. Dit vermogen wordt verdeeld over 2 automaten in de groepenkast ( de kookgroep). Als u de beschikking heeft over een 3-fasen aansluiting in uw woning en u wilt koken op 5 of 6 pitten ( vermogen maximaal 11 kilowatt), dan wordt de stroom verdeeld over 3 automaten ( 3-fasen kookgroep). Er zijn ook kookplaten met een normale 220 volt stekker te koop ( maximaal vermogen 3,5 kilowatt ). Deze kookplaat raden wij af omdat de kans groot is dat u tijdens het koken vermogen te kort komt en het eten koken wat langer gaat duren.....




HET INSTALLEREN VAN ZONNEPANELEN

Elektrocor levert en installeert 2 soorten zonnepaneel-systemen :

  •  Systemen met een string-omvormer. Dit systeem adviseren wij als u geen last heeft van schaduw op uw zonnepanelen. De stroom die de panelen produceren wordt verwerkt door een Growatt omvormer. 
  • Systemen met micro-omvormers van Enphase. Dit systeem gebruikt u als een deel van de panelen gedurende de dag beïnvloedt wordt door schaduw. Elk paneel heeft z'n eigen omvormer.

Als u interesse heeft in een zonnepaneelsysteem, dan komen we altijd bij u langs om ter plekke uw wensen door te nemen en het dak in te meten. Op basis van dit bezoek wordt een vrijblijvende offerte uitgebracht. De monteur die het eerste bezoek uitvoert, is ook aanwezig bij de plaatsing van de zonnepanelen en de verdere installatiewerkzaamheden. 

Ook als u panelen wilt bijplaatsen, kunnen we u van goed advies voorzien.



op de foto een voorbeeld van een door Elektrocor aangelegde installatie :  20 zonnepanelen voorzien overdag de laadpaal van zonnestroom.


Hiernaast nog een mooi voorbeeld hoe je een gebouw met historie kunt verduurzamen met zonnepanelen.






HET OPTIMALISEREN VAN UW BESTAANDE

ZONNESTROOMINSTALLATIE

De laatste tijd word er anders tegen de eigen stroomproductie aangekeken, het zal u niet ontgaan zijn. Vroeger gingen we uit van een zo hoog mogelijke jaarproductie, tegenwoordig is een gelijkmatige verdeling van de stroomproductie over de dag veel belangrijker. Ook is er meer aandacht voor de stroomproductie van de panelen in de winter.

Wij brengen  verbeteringen aan in bestaande zonnepaneelinstallaties om de stroomproductie te verhogen. Op onderstaande foto zijn er 3 panelen bijgeplaatst ( op het gehele dak 6) die door de steilere stand in de winter een hogere stroomproductie halen.  

Wat ook voordelig kan uitpakken is het bijplaatsen van panelen die op een ander moment van de dag stroom produceren als uw huidige panelen. Heeft u nu bijvoorbeeld alle panelen op de west/zuidwest zijde van uw huis liggen, dan kan bijplaatsen van panelen op de oostzijde van uw huis voordelig zijn.






  




HET PLAATSEN VAN EEN LAADPAAL

Elektrocor plaatst ook laadpalen (zie ook foto hiernaast) van het merk Ratio. De laadpaal van Ratio past zich automatisch aan aan de laadsnelheid van uw auto. Door middel van de functie load-balancing past de laadpaal zich ook aan aan de beschikbare hoeveelheid stroom vanuit de woning. Als er in de woning al relatief  veel stroom verbruikt wordt, dan wordt de laadsnelheid verlaagd zodat uw meterkast / groepenkast niet overbelast raakt.

U kunt kiezen tussen wandmontage of het monteren op een aparte paal uitgevoerd in zwart staal of betonlook.

Naast het gebruiksgemak van een eigen lader is het ook economisch gezien heel aantrekkelijk, uw stroomkosten worden al snel gehalveerd. Bent u daarnaast ook in staat om overdag een deel van uw eigen opgewekte zonnestroom te laden, dan wordt het echt tanken met een glimlach...





HET PLAATSEN VAN EEN BATTERIJ VOOR STROOMOPSLAG

Het wordt de komende jaren steeds interessanter om de stroom die u overdag produceert zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Een batterij-systeem is daarbij een handig hulpmiddel. De batterij laadt zonnestroom als de productie groter is als het gebruik en levert stroom als het gebruik van stroom hoger is als de productie.

Elektrocor plaatst batterij-systemen van Enphase. Deze bieden een hoge betrouwbaarheid en een lange garantietermijn van 15 jaar (of 6000 laadcycli). Het systeem wordt opgebouwd met batterijmodules van 3,5 of 5 kW zodat de totale batterij makkelijk aan uw wensen is aan te passen.

Het derde voordeel is dat de Enphase-batterij geplaatst kan worden bij elk merk omvormer, u kunt uw bestaande omvormer blijven gebruiken. Met meetspoelen wordt de stroomopbrengst van de omvormer bepaald en wordt bepaald of er stroom naar het net wegvloeit of niet. Op basis van deze gegevens wordt de batterij geladen of ontladen.




 

                                 



Na installatie van de Enphase batterij kunt u gebruikmaken van de Enphase enlighten app. Deze app maakt op overzichtelijke wijze duidelijk wat gedurende de dag bij u in huis het verbruik en de opwek van stroom is. U ziet direct of uw verbruik van stroom samenvalt met de productie van stroom door uw zonnepanelen. Als u op het juiste tijdstip de wasmachine heeft aangezet dan wordt u daarvoor beloond met de grafiek in de app. Zo wordt het verhogen van uw eigen verbruik van zonnestroom van iets lastigs ineens weer iets leuks, een uitdaging. Iedere kiloWattuur  die uzelf opwekt en zelf gebruikt is financieel zeer interessant.







HET TOEVOEGEN VAN EEN WARMWATER-ACCU


Een heel simpel en effectief apparaat, wat u kunt inzetten om uw zelf geproduceerde zonnestroom direct zelf te benutten, is de elektrische boiler of warmwater-accu. Het is een manier om elektrische energie op te slaan in de vorm van verwarmd water. Rond het midden van de dag, wanneer het meeste zonne-energie beschikbaar is, verwarmt de boiler met een laag vermogen het water in de boiler. Elke dag is er zo in de loop van de middag een boiler gevuld met heet water beschikbaar. Uitgangspunt is dat de boiler alleen aan het werk is als de zon schijnt.

Elektrocor biedt 2 verschillende opstellingen aan :

 

  • Als eerste de combinatie met een Combi-CV-ketel. De boiler wordt naast de CV-ketel gemonteerd en voedt het boiler-deel van de CV-ketel met door stroom verwarmd water. Hierdoor daalt het gasverbruik van uw CV-ketel en levert u minder stroom aan het net.                                                                                                                            De boiler is zo in te stellen dat hij in de winter minder stroom opneemt en zich zo aanpast aan de vaak lage zonnestroomopbrengst in de wintermaanden. Ook wanneer u geen zonnepanelen heeft en u heeft een dynamisch contract afgesloten met uw stroomleverancier, kan een boiler interessant zijn. Vrijwel altijd is midden op de dag de stroomprijs het laagst. Zo kunt u met relatief lage kosten een voorraad warm tapwater maken.
  • Als tweede mogelijkheid kunt u de boiler ook zonder CV-Combiketel gebruiken. Het is dan het beste om 2 boilers in serie te installeren. Bij watergebruik in de avond levert boiler 1 warm water. Boiler 2 vult boiler 1 . Hierna is boiler 2 gevuld met koud  water en levert boiler 1 in de volgende morgen nog een keer warm water.

Afhankelijk van uw watergebruik kunt u met de boiler/warmwateraccu ongeveer 1000 kWh stroom opnemen per jaar en 100 m3 aardgas besparen.



Op bovenstaande foto ziet u de bestaande CV-ketel die is uitgebreid met een 50 liter boiler.





WAAROM ELEKTROCOR ?

  •  De verduurzaming van uw woonhuis vergt vaak een reeks van aanpassingen die nodig zijn de komende jaren. Elektrocor biedt een breed pakket aan oplossingen en geeft u graag een zo goed mogelijk advies waar te beginnen.
  • Elektrocor is erkend door InstallQ onder nummer 15188 en is in het bezit van zegelrecht om eventuele  wijzigingen in uw meterkast/groepenkast aan te brengen. De erkenning van InstallQ kunt u terugvinden op de website : www.echteinstallateur.nl

Nieuwsgierig naar hoe we bij Elektrocor de uitdagingen bij de verduurzaming te lijf gaan ? Vul het contactformulier in op de volgende pagina en u weet het snel. Samen staan we sterk!


Adres : Elektrocor

              Ruige Weide 39

             3421 TH Oudewater  

email : info@elektrocor.nl

tel.nr 06- 13852368